jueves, 30 de septiembre de 2010

Desplaçament de terra a Colombia



Les esllavissades de vessants, despreniments de roques i allaus de neu són alguns dels processos geològics més comuns en la superfície de la Terra. Formen part del cicle natural del terreny ja que l'erosió i la gravetat actuen constantment per transportar materials de les zones més altes cap avall.
Esllavissades, despreniments i allaus

Es produeixen esllavissades quan capes senceres de terreny es mouen sobre el material ferm que tenen per sota. En el seu moviment segueixen un o diversos plans de tall del terreny.

Els despreniments són fragments de roca que separen d'un talús i cauen saltant per l'aire en bona part del seu recorregut.

Les allaus són caigudes de grans masses de neu

lunes, 13 de septiembre de 2010

Mapa animat de les explosions nuclears (1945-1998)

El japones Isao Hashimoto ha fet este mapa animat que mostra les 2.053 explosions nuclears que han ocorregut en tot el mon en tot el segle XX, des de les detonacions en Alamogordo, Hiroshima i Nagasaki en 1945 fins les probes realizades por l'India i Pakistán, en 1998 .

El mes i any se veuen en el cantó superior dret, i el nombre d'explosions nuclears per a cada pais se presenten al costat de les senyeres en els marges. El total de explosions se indica en el cantó inferior dret.

Mapa de metro de la ciència moderna


El mapa de la ciència moderna va ser creat per celebrar els èxits del mètode científic a través de l'edat de la raó, la il lustració i la modernitat.
Tot i moltes de les disciplines científiques assignades que té orígens més antics, que han restringit el mapa per la ciència moderna a partir del segle 16 la revolució científica.

El mapa inclou principalment els científics moderns que han fet avenços significatius en la nostra comprensió del món, però també he inclòs molts científics avui que alimenten la passió pel, i els avenços de la ciència mitjançant la comunicació i divulgació científica.



Feu clic a la imatge sota per obrir la versió 1.0 del html Mapa Ciència, a continuació, serà capaç de desplaçar pel mapa i feu clic en els científics per obtenir més informació.

decarregar açí